Šperky podľa horoskopu – RAK

Živlom ľudí v znamení Raka je voda. Vynikajú citlivosťou, empatiou  a intuíciou. Pre ženu v tomto znamení je starostlivosť o rodinu stredobodom jej sveta. Rodina je pre ňu všetkým a urobí všetko pre to aby bola jej domov oázou pokoja, harmónie a porozumenia. Rada a ochotne pomáha druhým nie však za cenu konfliktov. Osoby v znamení Raka sa vedia rýchlo prispôsobiť, sú starostliví, obetaví, verní a zodpovední.

Občas podliehajú pesimizmu a niekedy ich konanie môže ovplyvniť sebectvo. Pred problémami, ktorých riešenie sa im veľmi nepozdáva sa schovávajú a dúfajú, že sa nejako vyriešia samé. Ich citlivosť a vnímavosť ich môže doviesť k precitlivenosti a náladovosti. Navonok síce pôsobia pokojne, zdá sa, že ich nič nerozhádže, vo vnútri však trpia ak sú zranené ich city. Ľutujú samých seba a trpia ak zlyhajú.

Ich obľúbenou farbou je biela a ich kameňom je perla. Ak tieto prvky skombinujete so striebrom trafili ste sa presne do vkusu ženy v znamení Raka.

Hlavné drahokamy

Perla – perla má guľatý tvar, podobá sa Mesiacu a práve mesiac je planétou tohto znamenia. Rakom prináša pocit kľudu, pokoja a bezpečia. Pomôže mu zmieriť sa s vlastnými nedostatkami a zlyhaniami. Ženám v znamení Raka pomôže oslobodiť sa z citovej a emočnej závislosti a posilní jej kladné vlastnosti.

Smaragd – rodinne založenému Rakovi prináša lásku a šťastie. Zmierňuje náladovosť a dodáva životnú energiu. Rakovi, ktorý sa sklamal v láske dodá silu do ďalšieho vzťahu, prebudí v ňom nádej a naznačí smer, ktorým by sa mal vydať.

Ďalšie drahokamy

Opál – hra farieb v opáloch (opalizácia) pripomína Rakovi premenlivosť života. Zlepšuje sebakontrolu a potláča náladovosť, ktorou žena Rak občas trpí.

Mesačný kameň – zvyšuje empatiu a pomôže nájsť duševnú rovnováhu ak Rak trpí citovými problémami.

Korál – zvyšuje sebavedomie Raka a pomôže mu rýchlo sa prispôsobiť novým zmenám v živote.

Diamant posilní Rakovu odolnosť a zmierni jeho trápenie pri citových výkyvoch. S pesimizmom mu pomôže turmalín a ónyx zvýši jej sebadôveru. Prehĺbiť intuíciu a potlačiť ostych pomôže Rakom adulár.