Šperky podľa horoskopu – LEV

Znamenie Leva má v sebe živel – oheň. Tak ako toto zviera aj ľudia v tomto znamení sú silní, odvážni a statoční. Ženy v tomto znamení sú výnimočne krásne a temperamentné. Nikdy nedovolia aby si ich niekto podmanil. Sú hrdé, dôstojné, ...stvorené na vládnutie – majú prirodzenú autoritu, ktorou dokážu ovládnuť každého. Tieto ženy majú vynikajúci, aj keď trochu drahý vkus.  Nechýba im sebadôvera, charizma, pozitívne myslenie a sebaistota a preto sa neraz púšťajú aj do nezvládnuteľných úloh. Sú lojálne a veľkorysé.

Miestami pôsobí bezočivo a arogantne. Veľmi hrdé znamenie je posadnuté samé sebou a svojim egom, býva tvrdohlavý a jeho agresivita môže prerásť za únosnú mieru. Je majetnícky a až príliš náročný, ak ale miluje (žena aj muž) vie byť veľkorysý a cieľavedomý.

Zlatá farba je ich obľúbenou a preto dávajú prednosť zlatým šperkom. Z drahokamov je ich srdcu najbližší červený rubín.

Hlavné drahokamy

Rubín – ohnivočervený kameň vzbudzuje v ženách v znamení Leva vášeň a prehlbuje v nich schopnosť milovať. Zvyšuje u nich túžbu postarať sa o blízkych a dodáva im vitalitu a energiu. Zároveň v nich potláča tvrdohlavosť,  dominanciu a zmierňuje ich náladovosť.

Diamant – nezničiteľný drahokam vzbudzuje v Levoch túžbu rovnať sa mu. Zvyšuje ich vytrvalosť, cieľavedomosť a chráni ich pred ich vlastnou samoľúbosťou. Zmierňuje agresivitu a aroganciu.

Ďalšie drahokamy

Jantár - zaženie depresie, ktorými občas ženy v znamení Leva trpia. Dodá im vieru vo vlastné sily a posúva ich dopredu.

Citrín - zlepší pamäť, schopnosť sústrediť sa a zvýši Leviciam sebavedomie. Zmierni stres a zaženie obavy.

Slnečný kameň zvýši optimizmus, podporí pozitívne a kreatívne myslenia. Ukáže Levovi svetlé stránky života. Tigrie oko upozorní toto znamenie na vlastné chyby, podporí jeho tvorivé myslenie a pomôže mu otvoriť sa. Olivín zmierni tvrdohlavosť a lenivosť.