Šatky – nestarnúca klasika

Ak sa vám šatky spájajú len s dávnymi časmi ste na omyle. Sú trendom tohto leta a svoje miesto si isto nájdu aj v ďalších sezónach. Módny návrhári tento doplnok pravidelne zaraďujú do svojich kolekcií. 

Šatka na desiatky spôsobov

Šatky sa dajú použiť na mnoho spôsobov. Môžete ich nosiť uviazané okolo krku, na tzv francúzsky štýl, alebo len ležérne zavesené a zopnuté sponou na šatky. Vďaka spone sa aj obyčajná šatka stane zaujímavejšou a elegantnejšou. Spona na šatku má aj ďalší význam. Nemusíte rozmýšľať ako šatku zaviazať, aký uzol na nej zvoliť a nemusíte sa báť, že vám ju odveje vietor. 

Šatka ako ozdoba do vlasov

Nie je ničím výnimočným ak šatku zapletiete do vlasov a bude tak súčasťou vrkoča, alebo ňou obmotáte drdol. Klasickú šatku do vlasov môžete použiť aj ako čelenku. 

V neposlednom rade môžete šatku použiť aj ako pokrývku hlavy. 

Šatka ako šperk

Tento doplnok môžete mať uviazaný aj okolo ruky ako náramok. Nahradí tak klasické náramky, ktoré sa vám v lete vplyvom tepla a potu môžu znehodnotiť. Nič nepokazíte ak si ju uviažete okolo pásu na nohaviciach, šatách alebo sukni. Nahradíte ňou opasok. 

Šatka a kabelka

V poslednej dobe  sú šatky a šály luxusným a elegantným doplnkom. Ak ju nechcete nosiť okolo krku alebo vo vlasoch môžete si ju decentne uviazať na kabelku. V obľube je mať šatku uviazanú okolo celého popruhu kabelky. Ďalšou možnosťou je uviazať šatku na jednu stranu ramienka a jej konce nechať visieť vedľa kabelky. 

Existuje množstvo tvarov a vzorov šatiek. Nech sa už rozhodnete pre ktorýkoľvek z nich určite nesiahnete vedľa. Hodia sa ku všetkému a dodajú vášmu outfitu eleganciu a štýl. Klasické jednofarebné šatky môžete dozdobiť sponou na šatky. Dajte ale pozor aby spona ladila s ostatnými šperkmi.  Ak je šatka farebná, má vzor spona tak perfektne nevynikne a v tomto prípade šatku radšej uviažte alebo nechajte voľne visieť.