Ako kombinovať šperky?

Aj ten najdokonalejší outfit dokážeme pokaziť doplnkami, konkrétne šperkmi. Hoci je ich hlavnou úlohou ozdobiť nás, dať nám šmrnc a podčiarknuť eleganciu niekedy to môže celé vyznieť zle. Ako kombinovať šperky?

 

Kombinácia kovov

V minulosti platilo pravidlo, že šperky, ktoré máte na sebe by mali byť z jedného kovu. Neraz stačilo ak mali aspoň rovnakú farbu (biele zlato a striebro alebo zlaté a pozlátené šperky). Teraz sa už tohto pravidla držať nemusíte. Určite ale nekombinujte kovy krížom krážom. 

Mali by ste mať na sebe maximálne dva kovy. Kombinácia je povolená len v jednom type šperkov. Môžete tak skombinovať zlatú a striebornú retiazku na krk alebo si dať zlatý a strieborný náramok. Zvyšné šperky by už mali byť z jedného kovu.

Nevhodné je skombinovať zlatý prsteň so striebornými náušnicami.  

 

zlato-stribro

 

Diamanty

Ak máte šperk s diamantom nie je dobré ho kombinovať s náhradami diamantov, konkrétne zo zirkónmi. Ak budú tieto dva kamene (diamant a zirkón) vedľa seba bude rozdiel medzi nimi vidieť. Určite urobíte lepšie ak siahnete po súprave šperkov so zirkónmi alebo kryštálmi ktoré vám lesk a žiaru diamantov plne vynahradia. 

Diamantový šperk nechajte vyniknúť, nedávajte si k nemu nápadné alebo veľké náušnice. Siahnite po jemných a nenápadných šperkoch a dovoľte tak diamantu vyniknúť.

 

supravy-zirkon

 

Vrstvenie šperkov

Máte viac príveskov, náramkov či náhrdelníkov a neviete, ktorý si práve dať? Pokojne aj všetky. Najčastejšie sa vrstvia náhrdelníky alebo náramky. Dobré je ak majú retiazky na krk rôznu dĺžku. Povolené sú aj rôzne hrúbky či farby náhrdelníkov. 

Rovnako môžete vrstviť aj prívesky, ktoré sa často umiestňujú práve na náramky. 

 

Šperky, ktoré ladia

Najlepší spôsob ako zladiť všetky šperky dokopy je investovať do elegantných súprav šperkov. Získate tak set šperkov, ktoré k sebe dokonale ladia. Sady šperkov často pozostávajú z náušníc, náhrdelníka a náramku. Nemusíte sa tak obávať, že vaše náušnice nebudú sedieť s vašim náhrdelníkom alebo náramkom. 

 

sady-sperkov