Koľko pánskych šperkov poznáte?

Aj keď sa zdá, že svet šperkov je len pre dámy na svoje si tu prídu aj páni. Možno sa to na prvý pohľad nezdá ale aj muži si majú z čoho vyberať. A rozhodne to nezostáva len pri prsteni a hodinkách.  Koľko pánskych šperkov poznáte?

Hodinky

Hodinky sú považované za praktický šperk. Nie len že ukazujú presný čas ale môžu slúžiť aj ako perfektný doplnok k celkovému outfitu. Pánske hodinky sú hrubšie a masívnejšie než tie dámske. Môžu byť športové, na bežné nosenie ale aj elegantné na zvláštne a výnimočné príležitosti (bály, plesy,...) 

Náramky

To isté čo pri hodinkách platí aj pri náramkoch. Pánske náramky sú masívnejšie a robustnejšie. Môžu byť zhotovené z rôznych materiálov. Medzi tie najobľúbenejšie patria kožené náramky vhodné na každodenné nosenie, náramky s korálkami alebo nerezové pánske náramky. Dobrou voľbou sú aj náramky zo zlata alebo striebra. V tomto prípade je ale dobré zladiť ich s ostatnými šperkmi.

Spona na kravatu

Spona na kravatu je nie len šperk ale aj praktický pomocník. Vďaka spone sa vám nestane, že si kravatu namočíte do polievky alebo vám bude plápolať vo vetre. Spona by mala mať dĺžku cca 2/3 zo šírky kravaty a mali by ste ju umiestniť medzi 3 až 4 gombík na košeli. 

Spona na bankovky

Nie je spona ako spona. Tak ako pre dámy tak aj pre pánov je viac typov spôn – konkrétne dve.  Sponu na kravatu sme už spomínali. Tou druhou je spona na bankovky (zlatá, strieborná), ktorá dodá každému gentlemanovi ten správny šmrnc. 

Manžetové gombíky

Manžetové gombíky sú čisto pánskym šperkom. Aj keď sa nosia len pri slávnostných príležitostiach mali by ste si na ich výbere dať záležať. Spod dobre padnúceho obleku by mali vytŕčať manžety košele a práve tu sa vám manžetové gombíky zídu. 

Prstene

Pánske prstene sú hrubšie než dámske. Môžu byť zo zlata, striebra alebo platiny a môžu obsahovať aj drahokamy. Páni zväčša nosia len obrúčku a prsteň s monogramom. Ak sa rozhodnete pre drahokamy určite uprednostnite zemité odtiene kameňov.  Farebné drahokamy v prsteňoch sú vhodnejšie pre dámy.