Deň matiek – viete čím svoju mamu obdarujete?

Deň matiek je čo nevidieť a preto by ste mali už teraz rozmýšľať nad vhodným darčekom pre svoju mamu.  Zháňať niečo na poslednú chvíľu nie je to najlepšie. Dar pre tú najdôležitejšiu osobu v živote každého z nás si zaslúži trochu viac nášho času.

Druhá májová nedeľa patrí mamám

Tento sviatok nemá pevný dátum.  Tradične sa ale vždy oslavuje v druhú májovú nedeľu. V každej krajine sa tento sviatok spája s iným zvykom ale vždy sa mamám dáva darček. V USA je zvykom v tento deň obdarovať všetky mamy špeciálnym prsteňom tzv materský prsteň.

Symbolický prsteň s drahokamami

Zaujímavosťou týchto prsteňov je, že obsahujú kamene mesiacov, v ktorých sa narodili ich deti. Ak sa deti narodili napríklad v máji a októbri tak v prsteni sú dva kamene, ktoré prislúchajú týmto mesiacom. Prsteň obsahuje teda smaragd (máj) a opál (október). Čím viac detí tým viac kameňov v prsteni.

Perly pre každú ženu

Prsteň nemusí obsahovať len drahokam, môže v ňom byť aj perla. A keď už siahnete po perlách, môžete sa obzrieť aj po perlových náušniciach či náhrdelníku.

Perly nie sú len doménou starších dám. Súčasné moderné prevedenie šperkov s perlami je vhodné aj pre mladšia ročníky a dokonca aj pre dievčatá.

Kvety, nie len ako kytica

Kyticou kvetov nič nepokazíte, ale musíte uznať, že kvety rýchlo zvädnú. Živé kvety ale môžete nahradiť kvetinovými šperkmi. Kvetinové náušnice so zirkónmi, alebo brošňa v podobe sedmokrások môžu byť nádherným a aj praktickým darčekom. Stačí len vedieť čo obdarovávaná osoba chce, čo viac potrebuje alebo po čom túži. Ak viete aký šperk by vašej mame urobil radosť stačí si ho len vybrať, objednať a za pár dní ho máte kuriérom doma.

Súprava šperkov