Čo nesmie chýbať vo vašej šperkovnici

Čo nesmie chýbať vo vašej šperkovnici

Určite máte vo svojom šatníku oblečenie, ktoré nesmie chýbať žiadnej žene. Čierne šaty, lodičky, blúzka, kostým, nohavice,... Vedeli ste ale, že existujú aj šperky, ktoré vo vašej šperkovnici nemôžu chýbať? 

 

Prsteň

Vyberte si jednoduchý dizajn prsteňa, ktorý bude vždy in. Môžete siahnuť aj po prsteni s farebným alebo priezračným drahokamom či kamienkom. Môžete si vybrať kameň podľa svojho znamenia alebo podľa obľúbenej farby. 

 

3-nemuzou-chybet-prsteny

 

Náhrdelník (retiazka)

V minulosti bol povinnou výbavou šperkovníc každej jednej ženy perlový náhrdelník. Perly sú klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy. Ak náhrdelník z perál nechcete istotne siahnite po prívesku z perly. Je to výborný doplnok ku každému outfitu. 

Zlaté alebo strieborné retiazky sú výborným doplnkom, ktorý pozdvihne vašu ženskosť. V súčasnosti sú síce populárne hrubé masívne náhrdelníky, ale ak si vyberiete jemnejšiu retiazku budete ju môcť nosiť stále, bez ohľadu na módu. Ďalšou výhodou jemnejšej retiazky je možnosť dokúpiť k nej rôzne prívesky, ktoré jej dajú vždy nový vzhľad. Dajte ale pozor aby z materiálu, z ktorého je retiazka bol aj prívesok.

 

Náramok

Dizajnové náramky upútajú pozornosť a dodajú vám šmrnc.  Náramky s príveskami alebo kožené náramky sú vhodné na konkrétne príležitosti. Pokiaľ ale chcete náramok, ktorý si môžete dať do práce, na stretnutie s priateľmi alebo k letným šatám najlepšou voľbou sú klasické retiazkové náramky. 

Zaujímavým doplnkom sú malé retiazky na nohu. Tento šperk je len doplnkovým, ktorý nie je potrebné mať v povinnej výbave. Pokiaľ ale chcete v lete zaujať siahnite po retiazkach na nohu.

 

4-nemuzou-chybet-nahrdelniky

 

Náušnice

Posledným šperkom, ktorý by vám nemal chýbať sú náušnice. V tomto prípade ale potrebujete náušníc viac ako jeden pár. 

  • napichovacie náušnice – sú ideálne na každodenné bežné nosenie. Môžete si vybrať aj náušnice s kamienkom.
  • visiace náušnice – výraznejšie visiace náušnice využijete pri slávnostnejších príležitostiach. Ak ale zvolíte jemnejší typ visiacich náušníc môžete ich nosiť aj do práce.
  • okrúhle náušnice – ak nemáte radi visiace náušnice siahnite po okrúhlych. V závislosti od veľkosti sú vhodné buď na bežné nosenie alebo formálnejšie príležitosti.