Tetovanie je staršie než si myslíte

Tetovanie sa čoraz častejšie dostáva do módy. Podľa toho by mnohí z nás usudzovali, že ide o pomerne mladú záležitosť. Pravda je ale iná.

Tetovanie je istou formou umenia. Ihlou sa do pokožky vpicháva atrament a výsledná ozdoba zdobí majiteľa už navždy. Tento spôsob umenia poznali už niekoľko tisíc rokov dozadu. Neveríte?

Z histórie tetovania

Možno ste zaregistrovali v správach informácie o náleze múmie, ktorá dostala meno Otzi. Okrem toho, že sa jej vek odhaduje na 5000 rokov na jej tele sa našlo pár desiatok tetovaní. Nejde síce o umelecké obrázky, ale len o čiary a krížiky.

Umeleckejšie tetovanie sa objavilo na takmer 2500 rokov mŕtvej starej ženy, ktorá mala na tele tetovanie vtákov, jeleňov a ďalších (aj mystických) zvierat.

Tetovania sa našli aj na múmiách v Egypte. Tak či tak, tetovanie je s nami už tisíce rokov.

Dočasné tetovanie - výhody

Ak rozmýšľate nad tetovaním nezabúdajte na to, že obrázok, ktorý si necháte vytetovať bude s na vašom tele už navždy. Môžete si ho síce dať zmazať (laserom), ale ide o finančne nákladný a aj pomerne bolestivý zákrok. Pokiaľ si nie ste istí svojim rozhodnutím skúste to s dočasnými tetovačkami.

Dočasné tetovanie má viacero výhod, ktoré výrazne hovoria v jeho prospech

  • minimálne náklady – za pár euro si môžete vybrať akýkoľvek motív.
  • tetovanie vám vydrží pár dní, nemusíte sa obávať, že ho zmyjete vodou.
  • vyhnete sa bolestivému tetovaniu
  • ak to s tetovaním myslíte vážne skúste najprv dočasné tetovanie. Budete mať pár dní na to, aby ste na vlastnej koži zistili ako sa vám bude s tetovaním žiť.

Tetovanie je síce v móde, ale nie je vhodné pre riadiacich pracovníkov (managéri, obchodníci, riaditelia,...). Jednoducho sa to k ich postaveniu nehodí. Ak ale plánujete ísť na koncert, alebo si vyraziť s priateľmi vyberte si dočasné tetovanie. Za pár dní zíde a vy nebudete musieť rozmýšľať ako ho v práci zakryť.