Šperky podľa horoskopu – Škorpión

Živlom znamenia Škorpión je voda. Škorpión pôsobí tajomne, starostlivo skrýva svoje city a nedáva ich najavo. Títo ľudia sa neboja zodpovednosti a nemajú strach postaviť sa do pozície vodcu.  Sú z nich výborní rečníci, vynikajú inteligenciou a nájdu sa medzi nimi aj výborní a zábavní hostitelia. Pri rozhovoroch nerobí osobám v znamení Škorpióna asertivita a odhodlanie. Škorpión dá vždy na svoju intuíciu, ktorá ho takmer nikdy nesklame.

Toto vynaliezavé a dynamické znamenie má aj svoje temné stránky. Ak sa im niekto znepáči vedia byť pomstychtiví až jedovatí. Ak sa cítia ukrivdene bránia sa bez ohľadu na následky. Neradi ustupujú. Tajomno, ktoré z nich vyžaruje nemusí byť vždy príjemné – môžu len čakať na svoju príležitosť, snovať intrigy a v nestráženej chvíli zaútočiť.

Obľúbenou farbou ľudí v znamení Škorpióna je tmavočervená. Aj keď ženy v znamení Škorpióna majú istú dávku tajomnej krásy zlaté, alebo strieborné šperky s tým správnym kameňom môžu ich krásu ešte znásobiť.

Hlavné drahokamy

Opál

Opál pomáha Škorpiónom zmierňovať ich tvrdohlavosť. Tento drahokam je rovnako záhadný ako toto znamenie. Premenlivé farby v opále odzrkadľujú premenlivú povahu znamenia. Tento drahokam dáva do popredia charizmu nositeľa. Opál môžete nájsť v náušniciach, prsteňoch, príveskoch ale aj brošňa s opálom môže byť ideálnym darčekom pre toto znamenie.

Ametyst

Tento drahokam povzbudzuje zmysel pre poctivosť, čím môže zmierniť u osôb v znamení Škorpióna ich túžbu po pomste a neústupnosť. Dáva vyniknúť rozhodovacím vlastnostiam Škorpiónov, zlepšuje ich schopnosť sústrediť sa zvyšuje túžbu po poznávaní nových vecí.

Ďalšie drahokamy

Granát zlepšuje kondíciu tohto znamenia a napomáha regenerácii organizmu. V náročných situáciách dodá majiteľovi potrebnú energiu. Rubín vyhovuje Škorpiónom aj po vizuálnej stránke, je červený a priaznivo vplýva na jeho koncentráciu. Topás v náramku, alebo prsteni zvyšuje húževnatosť a vytrvalosť tohto už aj tak dynamického znamenia. S nepriazňou osudu sa toto znamenie lepšie vyrovná ak bude mať šperkhematitom. Ten mu dodá dostatok síl a zvýši vytrvalosť.