Šperky podľa horoskopu – Panna

Živlom znamenia Panny je zem. Ľudia narodení v tomto znamení majú perfekcionistické sklony, sú poriadkumilovní a čistotní. Toto znamenie má veľký zmysel pre logické uvažovanie, bývajú neraz kritickí, ale sú aj sebakritickí. Neznášajú chaos, zmätok a neporiadok.  Nohami stoja pevne na zemi, vedia sa výborne sústrediť, oplývajú inteligenciou a nerobí im problém tvrdo pracovať pre dosiahnutie veľkých cieľov.

Panna má ale aj pár záporných vlastností, ktoré zbadáte hneď ak po nej budete chcieť aby sa prispôsobila. Znamenie Panny sa nerado prispôsobuje, býva náladová a temperamentná. Aj z tej najhlbšej depresie sa dostane do pocitu šťastia a naspäť do depresie bez toho aby rozmýšľala. Panny radi vplývajú na životy iných. Aj keď občas nejaká rada či pomoc od známeho príde vhod, Panny vedia byť v tomto až vtieravé a nakoniec narobia viac problémov než osohu.

Obľúbenou farbou tohto znamenia je hnedá a žltá. Dáva prednosť náramkom, náušniciam či iným šperkom s drahokamami v týchto farbách.

Hlavné drahokamy

Jantár

Jantár žlto hnedej farby stimuluje pamäť, rozvíja prezieravosť a zvyšuje Panne trpezlivosť. Šperk z jantárom uľahčuje nositeľke rozhodovanie, prináša do jej života rovnováhu, zvyšuje jej trpezlivosť a nervozitu s úzkosťou nahrádza pokojom a nádejou.

Zafír

Zafír má mnoho farieb. Ak pri Panne vsadíte na upokojujúcu modrú určite nesiahnete vedľa. Modrý zafír posilňuje intuíciu, prináša harmóniu a pokoj. Znameniu Panny zafír pomôže ak je potrebné sa prispôsobiť, čo je pre toto znamenie náročné. 

Ďalšie drahokamy

Ametyst – pomáha pri problémoch s dýchacích ciest, zmierňuje a predchádza boleniu hlavy. Zároveň priaznivo vplýva na koncentráciu, zvyšuje túžbu po poznaní a pomáha spracovávať skúsenosti.

Karneol – zvyšuje životnú energiu, dodáva organizmu vitalitu. Priaznivo pôsobí na chrbticu a podporuje regeneráciu tkanív.  Vhodné sú tiež topásy a olivíny, ktoré zmierňujú depresie, zaháňajú strach a nastoľujú v Pannách rovnováhu.