Šperky podľa horoskopu – BÝK

Znamenie Býka sa spája so živlom zeme – stojí nohami na zemi. Jeho prednosťami sú skromnosť a dobrosrdečnosť , ktorých má na rozdávanie. Keď miluje tak verne a navždy. Voči svojim priateľom je vždy láskavý a štedrý voči všetkým, na ktorých mu záleží. Pozor na jeho vytrvalosť a trpezlivosť, ktoré neraz prejdú do tvrdohlavosti. Aj keď je štedrý a rád obdarúva svojich blízkych je veľkým pôžitkárom, materialistom a neodolá ani leňošeniu. Ženy v znamení Býka majú vycibrený zmysel pre estetiku, majú radi všetko krásne. Ideálny šperk pre ženu Býka, ktorá má dokonale vyvinutý zmysel pre estetiku sa môže zdať náročné, ale nemusí to tak byť.

Ich obľúbenou farbou je zelená. Z kovu dávajú prednosť medi. Rozhodne by ste sa mali zamerať na šperky, ktoré majú zelené kamienky. Ak sa rozhodnete pre smaragdy, alebo zafíry určite nešliapnete vedľa.

Hlavné drahokamy

Smaragd – žena v tomto znamení má rada pokoj, je vyrovnaná, konzervatívna a dáva prednosť zmyslovým pôžitkom. Zelený smaragd jej pomôže tento pokoj dosiahnuť vždy keď to bude potrebovať. Upokojuje jej emócie, zvyšuje jej empatiu a obmedzuje jej tvrdohlavosť.

Zafír – tomuto kameňu sa hovorí aj kameň múdrosti. Pre ženu Býka je najvhodnejší zafír s modrým, alebo ružovým zafarbením. Rozvíja trpezlivosť (ktorá niekedy Býkovi chýba), upokojuje a pomáha utriediť si myšlienky. Potláča negatívne myšlienky zlepšuje schopnosť sústrediť sa.

Ďalšie drahokamy

Malachit – pomáha nájsť duševnú rovnováhu. Pri zmenách, ktoré život prináša, a ktoré dokážu Býka vyviesť z rovnováhy mu dodá odvahu, zvýši jeho empatiu a dôveru voči iným ľuďom.

Ruženín – zvyšuje schopnosť milovať, prebúdza sexualitu a znižuje ostýchavosť. Zvyšuje jej radosť zo života a prebúdza jej vnútornú silu.

Tiež môžete siahnuť po priezračných krištáľoch, ktoré napomáhajú Býkovi zdokonaľovať sa, ružový morganit rozvíja jej empatiu. Achát priaznivo pôsobí na jej kladné vlastnosti – rozvíja jej trpezlivosť, vytrvalosť a zvyšuje sebadôveru.