Nie všetko musí byť zlaté: Prečo sa zamerať na strieborné šperky?

Pokiaľ ide o šperky, striebro je jednou z najobľúbenejších možností pri výbere materiálu. Strieborné šperky sa často vyberajú pre svoju eleganciu a nadčasovosť. Či už hľadáte doplnok na špeciálnu príležitosť alebo len niečo, čo dodá vášmu každodennému šatníku iskru, strieborné šperky sú rozumnou voľbou.

Tu je 10 vecí, ktoré by ste mali vedieť o strieborných šperkoch:

 

Cenová dostupnosť

Strieborné šperky sú cenovo dostupnou voľbou. Striebro je oveľa lacnejšie ako zlato alebo platina, takže je skvelou voľbou pre tých, ktorí majú obmedzený rozpočet.

 

Univerzálny doplnok

Strieborné šperky sú univerzálne. Či už hľadáte niečo na každodenné nosenie, alebo niečo, čo ozdobí outfit na špeciálnu príležitosť, zo striebra je k dispozícii veľa možností.

 

 

Striebro je skvelou voľbou na kombinovanie a zladenie

Strieborné šperky sa dajú kombinovať s inými kovmi. Striebro je skvelou voľbou na kombinovanie s inými kovmi, napríklad so zlatom a platinou. Vďaka tomu môžete ľahko vytvárať jedinečné kombinácie šperkov.

 

proc-si-vybrat-stribrne-sperky

 

Farba a textúra

Strieborné šperky môžu byť pokovované alebo oxidované. Pokovovanie a oxidácia sú dva obľúbené spôsoby, ako strieborným šperkom dodať farbu a textúru. Pokovovanie je proces, pri ktorom sa na povrch striebra nanesie tenká vrstva kovu, zatiaľ čo oxidácia je chemická reakcia, ktorá stmavuje povrch striebra.

 

Refresh

Strieborné šperky možno vyleštiť, aby sa obnovil ich lesk. Strieborné šperky môžu časom stratiť svoj lesk. Pôvodný lesk sa však dá ľahko obnoviť vyleštením mäkkou handričkou.

 

Skladovanie

Strieborné šperky môžu stmavnúť. Striebro je náchylné na zmatnenie, čo je zmena farby kovu spôsobená pôsobením vzduchu a svetla. Aby ste zabránili zmatneniu, je dôležité strieborné šperky, ktoré sa nepoužívajú, skladovať na suchom a tmavom mieste.
Strieborné šperky by sa mali pravidelne čistiť. Aby strieborné šperky vyzerali čo najlepšie, mali by sa pravidelne čistiť mäkkou handričkou a špeciálnym čistiacim prostriedkom na striebro.

 

Pozor na chemikálie

Strieborné šperky by nemali byť vystavené pôsobeniu drsných chemikálií. Strieborné šperky by nemali byť vystavené pôsobeniu chemikálií, ako je chlór, bielidlo alebo amoniak, pretože môžu spôsobiť zmenu farby, zmatnenie a koróziu.

 

Trvanlivosť

Výhodou strieborných šperkov je ich trvanlivosť. Striebro je tvrdý kov, a preto môže vydržať mnoho rokov. Ak sa oň budete správne starať, môže byť vaším spoločníkom po celý život.

 

Vzhľadom na tieto výhody sa nemožno čudovať, že strieborné šperky sú čoraz obľúbenejšie. Ak ešte nemáte svoj kúsok, je najvyšší čas to zmeniť. Zaobstarajte si jeden z našej kolekcie a nechajte sa očariť krásou striebra!

 

Objavte krásu strieborných šperkov, všetky ich nájdete u nás!