Ako si vybrať správnu veľkosť prsteňa?

Prsteň je nielen ozdobou, ale aj vyjadrením osobnosti a štýlu nositeľa. Aby však prsteň dokonale ladil s vaším štýlom a pohodlne sedel na prste, je nevyhnutné vybrať správnu veľkosť. Nie je nič horšie ako nosiť prsteň, ktorý je buď príliš tesný a obmedzujúci, alebo naopak príliš voľný a hrozí jeho strata.

 

Ako teda zistíte, aká veľkosť prsteňa je pre vás vhodná? Tu je niekoľko užitočných tipov:

1. Veľkosť prstov sa líši:
Prsty nie sú statické; ich veľkosť sa môže meniť v závislosti od teploty, fyzickej aktivity a ďalších faktorov. Preto sa odporúča zmerať veľkosť prstov v pokoji, najlepšie v popoludňajších hodinách, keď sú prsty zvyčajne najväčšie.

 

2. Použite prsteň, ktorý už nosíte:
Ak máte prsteň, ktorý vám dokonale sedí, môžete jednoducho použiť jeho veľkosť. Stačí ju skontrolovať pomocou metrickej stupnice.

 

3. Zmerajte si obvod prsta:
Ďalšou možnosťou je použiť meracie pásmo alebo šnúrku na zistenie obvodu vášho prsta. Potom stačí porovnať nameranú dĺžku s tabuľkou veľkosti prsteňa.

 

4. Profesionálne meranie:
Ak si nie ste istí správnym meraním, môžete navštíviť klenotníctvo alebo zlatníctvo, kde skúsený personál pomocou špeciálnych meracích nástrojov zistí presnú veľkosť prsteňa.

 

5. Pridajte mierny odstup:
Majte na pamäti, že je lepšie, ak je prsteň trochu voľný, ako príliš tesný. K nameranej veľkosti sa odporúča pridať 1 - 2 milimetre, aby sa zabezpečilo pohodlie a dostatok priestoru na pohyb prsta.

 

6. Prst je ľahší:
Je tiež dobré vedieť, že prsteň sa môže časom mierne roztiahnuť. Preto je dobré vybrať si veľkosť, ktorá vám bude vyhovovať z dlhodobého hľadiska.

 

Nezabudnite, že správna veľkosť prsteňa je rozhodujúca pre pohodlie a vzhľad. Starostlivé meranie a poradenstvo vám pomôžu nájsť ten správny prsteň, ktorý bude zdobiť váš prst s eleganciou a šarmom.

 

Máte otázku?

Máte záujem o viac informácií o ponúkaných výrobkoch a nákupe v e-shope? Napíšte nám na info@bizuterie-top.cz, vždy vám radi a ochotne odpovieme, aby ste si u nás mohli vybrať ten najvhodnejší šperk. Môžete nám napísať aj na chat.