Aj v zime sú šperky neodmysliteľným doplnkom

ake-sperky-v-zime(1)

V chladnom počasí sa často stáva, že šperky odkladáme a prestávame ich nosiť. Pod hrubou vrstvou oblečenia ich aj tak nie je vidieť. Ak ale zvolíte vhodný šperk môžete si ho pokojne dať aj v zime na hrubý rolák alebo pod vlnené teplú čiapku.

 

Aké šperky nosiť v zime?

Jemné retiazky, tenšie prstene alebo decentné náramky pod hrubým svetrom zaniknú a nie je ich takmer vôbec vidieť. Vyhnúť sa tomuto problému môžete ak siahnete po masívnejších šperkoch. Neobávajte sa, nemusíte si hneď kupovať nové šperky a rozmýšľať ako ich skombinujete. Môžete si vybrať jednu zo súprav šperkov, čím získate set navzájom dokonale ladiacich klenotov. 

 

Prstene

Hrubšie strieborné prstene, alebo prstene s väčším kameňom bude vidieť aj spod kabátu s dlhým rukávom. Rovnaký efekt docielite aj keď budete mať viac menších prsteňov, nie je to ale praktické a radšej investujte do jedného – dvoch hrubších prsteňov.

 

Retiazky - náhrdelníky

Na hrubom svetri tenšia retiazka zanikne. Ak ale siahnete po dlhších retiazkach s hrubšími očkami urobíte určite dobre. Retiazka sa tak stane neprehliadnuteľným šperkom a upúta pozornosť. Doplniť ju môžete vhodným príveskom.

 

nahrdelniky-zima

 

Náramky

Presne to isté platí aj o náramkoch. Hrubšie a masívnejšie strieborné náramky zaujmú a nedajú sa prehliadnuť. Môžete ich použiť aj v prípade ak miesto výraznejšieho prsteňa máte len tenšie. 

 

Náušnice

Čiapka stiahnutá až na uši zakryje všetky malé náušnice. Preto sa v zime nebojte siahnuť po nápaditých náušniciach rôznych tvarov (visiace alebo kruhy). Pokojne môžu mať aj jasné a sýte farby, ktoré budú ladiť s vašim oblečením. 

 

Brošne

Brošne sú šperky, ktoré môžete nosiť nie len na blúzkach, sakách či šatkách ale aj na zimných kabátoch. Tento typ šperku perfektne vynikne na jednofarebnom kabáte a nedá sa len prehliadnuť. Nejde len o elegantný šperk ale aj o praktického pomocníka. S brošňou môžete pripevniť šatku, ktorá je súčasťou každého zimného oblečenia. 

 

naramky_zima